Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2019YILININ İLK KOMİTE BAŞKANLARI TOPLANTISI ÇTSO'DA YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası,2019 yılının ilk Komite Başkanları toplantısını 09 Ocak Çarşamba günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirdi.

2019YILININ İLK KOMİTE BAŞKANLARI TOPLANTISI ÇTSO'DA YAPILDI
11 Ocak 2019 - 12:21

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Komite Başkanları toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, 4 no’lu Meslek Komite Başkanı Erdinç Üzden, 5 no’lu Meslek Komite Başkanı  Emre Altındal, 6 no’lu Meslek Komite Başkanı Ömür Urhan, 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Ersin Vural, 8 no’lu Meslek Komite Başkanı Ali Kürşat Kaan Şavlı, 12 no’lu Meslek Komite Başkanı Mustafa Ali Uzkuç, 14 no’lu Meslek Komite Başkanı Sezer Güner, 15 no’lu Meslek Komite Başkan YardımcısıHakan Kayalı, 20 no’lu Meslek Komite BaşkanıFaruk Kartal, 21 no’lu Meslek Komite Başkanı Hüseyin Şen ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

“EZİNE GIDA İHTİSAS OSB’NİN BÖLGEMİZİN GIDA ÜRETİMİNDEULUSAL VE ULUSLARARASI REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRARAK VİZYONUNU GELİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, 2019 yılının ülkemize ve bölgemiz için daha verimli geçmesini temenni ederek; “Her yıl olduğu gibi bu yıla da yine umutla bakmak istiyoruz. Bizler bu makamlara dert yanmak üzere değil çözüm üretmek için talip olduk. Amacımız her alanda ilimizin rekabet ve üretim gücünü arttırmak, yeni istihdam sahaları oluşturmaktır. Odamız tarafından başlatılan Ezine Gıda İhtisas OSB faaliyeti buna en güzel örnektir. Yaklaşık 100’e yakın firmanın yer alacağı 5.000 kişiye istihdam kapısı yaratması beklenen Ezine Gıda OSB kurulmasına yönelik faaliyetler, Valiliğimiz himayelerinde ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ın destekleri ileyürütülmekte olup 2019 yılının ilk çeyreğinde altyapı ihalesinin tamamlanacağı müjdesini almış bulunuyoruz. Bölgemizin lojistik anlamda gıda üretim üssü olması, gıda üretiminde ulusal ve uluslararası rekabet gücünü arttırarak gelecek vizyonunu değiştireceğiniz inanıyoruz.”dedi.

Başkan Semizoğlu, Meslek Komitelerden 2019 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlarına iletilmek üzere gelen taleplerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “21 Meslek Komitemizden gelen talepleri; ticaret ve ekonomi, emlak-inşaat, ulaşım, çevre ve altyapı, kültür-sanat ile diğer talepler olarak sınıflandırdık. Üyelerimizden gelen bu talepleri bir deklarasyon olarak tüm Belediye Başkanı adaylarımıza ileteceğiz.

“TROYA YILI BÖLGEMİZİN VE ÜLKEMİZİN TURİZMİNE POZİTİF KATKI SAĞLADI. BU TİP ÇALIŞMALARI İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BÖLGEMİZİN TÜM ÖNCELİKLİ SEKTÖRLERİ İÇİN YAPMALIYIZ.”

Komite Başkanları toplantısında, Odamızın projesi olan “2018 Troya Yılı” çalışmaları sonucunda, 2-3 yıl sonra tamamlanması planlanan “Troya Müzesi” ’nin 2018 yılı içinde tamamlandığı belirtilerek ilimizin turizm değerlerinin uluslararası bilinirliğinin arttırıldığı ifade edildi. Toplantıda, sanayi elektrik tarifesinde yaşanan mağduriyetler, üniversite sömestr tatilinin uzunluğunun ekonomisinin bir bölümünün üniversite öğrencilerine bağlı olduğu ilimizi olumsuz etkilediği, bu sürenin 4hafta olarak belirlenmesi, yabancılara konut satışı için lobicilik faaliyetlerine devam edildiği ve kısa çalışma ödeneği konuları gündeme getirilerek tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum