Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

20 KİŞİ ''KONSERVE ÜRETİM MESLEĞİNE'' İŞKUR KURSUYLA ADIM ATTI

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Bilgem Gıda işbirliğinde, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, “Konserve Üretim Elemanı” mesleğinde düzenlenen istihdam garantili 20 kişilik %100 başarılı Meslek Edindirme Kursu 130 çalışma günü sonunda başarıyla tamamlandı.

20 KİŞİ ''KONSERVE ÜRETİM MESLEĞİNE'' İŞKUR KURSUYLA ADIM ATTI
19 Haziran 2019 - 12:30

Kurs programının düzenlendiği Bilgem Gıda’nın Yenice’deki fabrikasında Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ve İş ve Meslek Danışmanı Handan Ersöz, fabrika sahibi Alaattin Öner ve kursiyerlerle bir araya geldi.

Kursiyerler ve fabrikadaki firma yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunan Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ‘‘6 ay sonunda kursiyerlerimizin memnun olduğunu ve istihdama dönük meslek edinmenin başarısını görmek bizi oldukça gururlandırdı. Avrupa’dan Avusturalya’ya ihracata dönük üretimiyle önce Çanakkalemize, sonra ülke ekonomisine katkılar sağlayan fabrikamıza biz de açmış olduğumuz meslek edindirme kursumuzla destek olduk. Kamu ve özel sektör işbirliği ile ülkemizin büyüme hedeflerine birlikte yol alacağız.’’ açıklamasında bulundu.

Fabrika sahibi Alaattin Öner ise kurs programındaki katılımcıların kat ettikleri gelişmeden memnun olduklarını ve 20 kişinin tamamının da fabrika bünyesinde işe alınacaklarının müjdesini verdi.

Haftada 5 gün, günde 8 saat çalışmayla 6 ay boyunca devam eden programda kursiyerlerin günlük 77.7 TL cep harçlığı, iş kazası meslek hastalığı sigortası ve genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılandığı belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum